Faxing

Cum se utilizeaza

Aceasta pagina este dedicata modalitatii practice in care se poate folosi Faxing-ul cu ajutorul CD-ului ListaFirme.

Este o solutie pentru transmiterea faxurilor generate si personalizate cu CD-ul ListaFirme prin intermediul providerilor de servicii de Email to Fax.

Avantaje:

  • viteza de transmitere mai buna;
  • costuri mai mici.

Dezavantaje:

  • trebuie sa aveti un contract cu un provider de servicii Email to Fax

Provideri de servicii de Email to Fax (compatibilitate verificata):

Furnizorii de servicii Email to Fax trebuie:
– sa primeasca email pe adrese de tip [numar fax]@domeniufurnizor.ro
– sa suporte atasament de tip TIF.

Solutia Tehnica:
– descarcati si instalati driverul facsBridge;
– configurati driverul;
– instalati Fax Services (componenta Windows);
– configurati serviciul de fax din Printers/Fax/Tools/Configure fax ..;
– transmiteti normal faxurile utilizand aplicatia ListaFirme.
(in functie de providerul ales este posibil sa trebuiasca sa setati si prefixul tarii in regulile de formare din campania de fax)

Nota: facsBridge nu este gratuit iar in versiunea de test functioneaza o luna si transmite doar prima pagina.

Configurare driver:
Master Email Address: completati adresa dumneavoastra de email, aceasta este utilizata pentru teste, rapoarte, notificari si trebuie sa fie autorizata de providerul de servicii email to fax.

Faxmail Outbound gateway: numele de domeniu specificat de furnizorul de servicii Email to Fax pe care se transmit faxurile la adrese de tip 072213154@rofax.com

Prefix: %s, pentru email de forma 072213154@rofax.com sau prefix%ssufix pentru email de forma prefix072213154sufix@rofax.com

SMTP: adresa serverului dumneavoastra SMTP (in cazul in care furnizorul dumneavoastra nu doreste in mod expres sa primeasca direct mesajele caz in care bifati Use Faxmail Galeway)

Account si Password: se completeaza cu datele contului de acces valabile pentru serverul SMTP (al dumneavoastra sau al furnizorului in functie de bifa de la Faxmail Gateway)

Click Apply pentru a salva si porni perioada de proba pentru driver (atentie la limitari, cumparati licenta pentru utilizare in productie)

Personalizarea faxurilor

Corpul unui mesaj fax este alcatuit din coperta si atasament (ambele sunt optionale dar trebuie sa existe macar una dintre ele).

Cd-ul ListaFirme permite numai personalizarea copertii nu si a atasamentelor (deci este obligatorie existenta copertii pentru personalizare).
Datele completate de utilizator in program sunt copiate automat pe coperta daca in cadrul acesteia se regasesc tipurile respective de date.
Nota face parte din coperta! Nu incercati sa trimiteti doar o nota fara a selecta si o coperta (caz frecvent). Textul care poate fi inclus in Nota este limitat ca lungime de tipul copertii selectate. Va recomandam sa utilizati copertile predefinite (eventual editate). Realizarea unei coperti originale (cu ajutorul editorului inclus) necesita cunostinte de specialitate.

Pentru mai multe informatii referitor la campaniile de faxing ne puteti contacta telefonic sau puteti intra pe http://forum.listafirme.ro in sectiunea Faxing.

CD BAZE DATE ListaFirme

CD Baze de date ListaFirme ®

  • Prelucrati datele in aplicatiile proprii;
  • Maximum de flexibilitate in utilizare;
  • Date de contact pentru marketing;
  • Obtineti noi clienti sau parteneri.

 
Facebook
 
021-310.67.91/92